Defecte telefoon

Kan ik mijn kapotte smartphone verkopen of inleveren voor geld? Als je op zoek bent naar het antwoord op deze vraag dan is het goede nieuws dat je iedere mobiele telefoons kunt verkopen voor geld. Maak je niet druk of je er nog geld voor kunt krijgen want dat is altijd mogelijk. Hoeveel je ervoor kunt krijgen verschilt echter per smartphone. Je bent niet de enige die een kapotte smartphone in bezit heeft. Wie heeft er immers niet een tijdje rondgelopen met een barst in het smartphone display? Een groot deel van de gebruikers repareert het display niet maar wacht liever op het moment dat een nieuwe smartphone uitgekozen mag worden.

Defecte telefoonHet is niet moeilijk om een kapotte smartphone of tablet te verkopen. De inkopers van mobiele telefoons kunnen de smartphone nog laten repareren en deze weer als refurbished op de markt brengen. Een kapot display is bijvoorbeeld geen probleem voor de gemiddelde inkoper. Na reparatie is het toestel dan immers weer geschikt voor de verkoop. Het is ook mogelijk dat de inkoper een vergoeding biedt voor de onderdelen. Als een inkoper alleen waarde in een kapotte telefoon ziet voor de onderdelen dan wordt er minder voor het toestel betaald.

Kapotte gsm verkopen

Als je smartphone kapot is of bepaalde delen beschadigd zijn dan krijg je niet het volledige bedrag voor het toestel. Afhankelijk van het merk en model kan nog veel geld waard zijn. Vooral als het beschadigde onderdeel eenvoudig en met lage kosten gerepareerd kan worden is het mogelijk dat de vergoeding hoog is. Dit is wat je moet doen als je een kapotte smartphone wilt verkopen:

 1. Zoek de mobiele telefoon op door het merk en model in te vullen op de website van de inkoper.
 2. Vul de staat van het toestel in.
 3. Geef aan welke beschadiging de smartphone heeft.
 4. De prijs voor het beschadigde toestel wordt getoond.
 5. Volg de instructies om de mobiel op te sturen.
 6. Wacht tot de betaling op je rekening gestort wordt.

Wat wordt gezien als een kapotte smartphone?

Een smartphone die beschadigd is hoeft nog niet meteen bestempeld te worden als een kapotte smartphone. Kleine oppervlakkige beschadigingen zijn geen probleem voor de meeste verkopers waardoor dit geen effect heeft op de verkoopwaarde. Beschadigingen die gerepareerd moeten worden zorgen ervoor dat een smartphone als “kapot” of “niet-werkend” bestempeld wordt. Het verschilt hiernaast per inkoper wat er precies verstaand wordt onder een kapotte smartphone. De criteria verschillen per inkoper maar dit is ongeveer hoe het werkt:

Werkend

 • 100% functioneel
 • Geen barsten in scherm of behuizing
 • Geen waterschade
 • Geen diepe beschadigingen

Kapot

 • Niet 100% functioneel
 • Barsten in scherm of behuizing
 • Missende onderdelen
 • Knoppen die niet werken
 • Diepe beschadigingen

Weet je niet zeker of je smartphone onder de noemer “kapot” valt of verkocht kan worden als werkend? Neem dan contact op met de inkoper om de exacte situatie uit te leggen. Als je twijfelt dan is het ook mogelijk om de smartphone in te sturen als werkend. Wanneer de smartphone gecontroleerd wordt door de inkoper en er is een probleem dan neemt de inkoper vanzelf contact met je op. Als de inkoper schade ontdekt heeft dan ontvang je normaal gesproken een voorstel voor een lagere vergoeding. De inkopers baseert de vergoeding op de normale inkoopprijs minus de kosten van reparatie. Op deze manier krijg je het meest voor je smartphone met schade.

Hoeveel kan ik krijgen voor een niet-werkend toestel?

Hoe hoog het bedrag is dat je voor een defecte telefoon kunt krijgen hangt van de mate van schade af. Met hele lichte schade dat vrijwel niet te voelen is kun je misschien nog het volledige bedrag krijgen maar voor schade dat voelbaar is niet. Over het algemeen kun je tot 75 procent van de verkoopwaarde krijgen voor een defect toestel maar dan mag de schade niet te erg zijn. Als de schade groot is dan krijg je veel minder, mogelijk zelfs maximaal 20 procent van de verkoopwaarde. Bij het bepalen van de waarde kijkt de inkoper naar de kosten van reparaties die nodig zijn. Deze kosten worden van de oorspronkelijke waarde afgehaald waarna het bedrag overblijft dat de inkoper ervoor over heeft.

Bij Gsmverkopen.net maken we het makkelijk voor je. Of je nu een defecte telefoon verkoopt of een nieuw model inlevert voor geld; wij zorgen ervoor dat je dit doet bij de meest betrouwbare inkopers die de hoogste vergoeding bieden.

Reviews

verkoopmijntelefoon

Verkoopmijntelefoon

VMT, ook wel bekend onder de naam Verkoopmijntelefoon, is onderdeel van
rebuy

reBuy

Een gebruikt apparaat aanbieden is mogelijk bij reBuy, een betrouwbare inkoper
gsmloket

GSMLoket

Het doel van GSMLoket is om gebruikte telefoons een tweede leven